لوگوی سردخانه

صادرات و واردات چیست؟

صادرات و واردات

صادرات و واردات، دو عامل بسیار مهم در تجارت هر کشوری هستند. اصلا کل تجارت کشورها بر اساس همین صادرات و واردات است که شکل می گیرد. آشنایی با ضوابط صادرات و واردات و مفهوم این دو عامل، به شما کمک می کند که اگر متقاضی فعالیت تجاری در کشور خودتان هستید، با تسلط بر تعاریف و قوانین صادرات و واردات، بتوانید به یک استراتژی درست تری دست پیدا کنید. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید تا با یکدیگر، به تعاریف دقیق و درستی از صادرات و واردت برسیم : ​​​​​​​

تعریف صادرات و واردات
به زبانی خیلی ساده باید بگوییم که صادرات و واردات کالا به ترتیب به معنای خارج کردن و وارد کردن، محصولات، کالا و خدمات از یک کشور به کشور دیگر است. صادرات و واردات هر کشوری، با توجه به منابع و شرایط جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی آن کشور برآورد خواهد شد و هیچ ارتباطی با ثروتمند بودن یک کشور ندارد. بنابراین نمی توانید اذعان کنید که اگر یک کشور به لحاظ دارا بودن منابع معدنی، کشور ثروتمندی است و یا شرایط اقتصادی یک کشور در ابعاد جهانی بسیار قوی است، نیاز به صادرات و واردات انواع محصولات و کالا در آن کشور یافت نمی شود. حالا برویم که به صورت تخصصی به بررسی هر کدام از این تعاریف بپردازیم :


صادرات چیست؟
 معادل لاتین صادرات واژه ی EXPORT می باشد. به بیانی خیلی ساده باید یگوییم که صادرات زمانی اتفاق می افتد که یک محصول و یا خدمات، از کشور شما به یک کشور دیگر ارائه و فروخته می شود. البته یکی از شروط اصلی صادرات این است که تولیدات داخلی محصولات و خدمات مورد نظر باید به حدی باشد که ابتدا نیاز بازار داخلی را تامین نموده و سپس به کشورهای دیگر فروخته شود. ایران محصولات و کالاها و خدمات زیادی دارد که به واسطه ی فروش آن ها می تواند ارزآوری خوبی هم داشته باشد. برای اینکه یک فرد بتواند به عنوان یک صادر کننده در این کشور فعالیت کند، نیاز به کارت بازرگانی و یا مجوز وزارت بازرگانی دارد. برای صادرات شما باید مراحل خاصی را سپری کنید و صادرات نیز مانند هر فعالیت بین المللی دیگری، قواعد و قوانین خاص خودش را داراست.​​​​​​​


واردات چیست؟
معادل لاتین واردات را عبارت IMPORT شرح می دهد. واردات نیز به معنای وارد نمودن انواع محصولات، کالا و خدمات از کشور دیگر به کشور خود است. معمولا واردات برای محصولات و خدمات و کالاهایی انجام می شود که تولیدات داخلی کشور توانایی برطرف کردن نیاز بازار داخلی را ندارد. از این رو بهترین گزینه برای تامین، وارد کردن آن محصول و یا کالای مورد نظر است. جالب است بدانید که بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا در عین اینکه جزو کشورهای جهان اول محسوب می شوند، برای تامین یک سری نیازهای خود، از واردات استفاده می کنند. البته بسیاری از کشورها هم هستند که در کنار واردات کالا و از طریق صادرات دوباره ی محصولات وارداتی، ارزآوری خوبی را برای اقتصاد کشور رقم می زنند. کشور ما نیز در زمینه ی واردات انواع محصولات مختلف، فعالیت های زیادی دارد.​​​​​​​

اصول اولیه ی واردات و صادرات کدام موارد هستند؟
همان طور که خدمت تان عرض کردیم، فعالیت های تجاری مانند واردات و صادرات به نوعی یک فعالیت بین المللی محسوب می شوند. در واقع تجار و بازرگانان در جای جای دنیا، برای اینکه بتوانند در مسیر تجارت به گونه ای موفقیت آمیز ظاهر شوند، نیاز دارند که علاوه بر گسترش و تقویت فعالیت های خود، در ارتباط با ایجاد روابط دوستانه و موثر با همسایگان و سایر کشورهای دنیا نیز، فعالیت زیادی داشته باشند. در واقع هر چقدر هم شما محصول با کیفیتی داشته باشید و هر چقدر هم توانایی و ظرفیت کشور شما در خرید و واردات انواع کالا بالا باشد، باز هم بدون وجود روابط درست و قدرتمند، امکان ایجاد یک تجارت موفقیت آمیز وجود نخواهد داشت.
البته که روابط دوستانه ی انواع شرکت بازرگانی صادرات و واردات و تجار و بازرگانان فعال در تجارت، تا حد خیلی زیادی به فعالیت های سیاسی و اقتصادی خود کشورشان هم مربوط می شود. در واقع شما به عنوان یک تاجر فعال در زمینه ی واردات و صادرات در ایران، هرگز نمی توانید روابط خوبی را در این زمینه با کشوری مانند آمریکا داشته باشید؛ کشوری که روابط ایران با آن، هیچ جوره بر ساز سازگاری کوک نخواهد شد. پس برای یک تجارت موفق، نیاز است که بازرگانان بتوانند با کشورهایی ارتباط بگیرند که بهترین و دوستانه ترین روابط را با کشورشان دارند.
در ادامه ی بحث ایجاد روابط دوستانه با کشورهای مختلف دنیا، کشورهای همسایه ی هر کشوری، بهترین گزینه خواهند بود. مثلا برای اینکه بازرگانان و تجار ایرانی بتوانند یک تجارت پرسود داشته باشند، کشورهایی مانند عراق، ترکیه و کویت و عمان، بهترین گزینه ها هستند. مثلا کشوری مانند عراق به عنوان یک کشور جنگ زده، یکی از بهترین مقاصد تجاری برای بازرگانان ایرانی محسوب می شود. هر چند که روابط بین ایران و عراق در طی سال های مختلفی، دچار مشکلات زیادی شده است اما امروزه اکثر نیازهای عراق به واسه ی واردات از ایران تامین می گردد.​​​​​​​

در نهایت لازم است بدانید که قوانین مربوط به صادرات و واردات یک کشور چه در ابعاد داخلی و چه در ابعاد جهانی، هر لحظه در حال تغییر هستند، از این رو برای اینکه شما یک تاجر موفق باشید و صادرات و واردات پر سود را برای خود رقم بزنید، نیاز دارید که اطلاعات خود را در ارتباط با این قوانین و مقررات به صورت لحظه ای بروز نگه دارید. تا بتوانید آن طور که باید در این مسیر گام بردارید. امیدواریم که این محتوا توانسته باشد، تعاریف ساده و قابل درکی را از مفاهیم صادرات و واردات به شما ارائه دهد.​​​​​​​​​​​​​​

فروش محصولات وارداتی و صادرات محصولات شما

فرم مشخصات محصول شما

سفارش و خرید انواع محصولات سردخانه ای

فرم مشخصات محصول درخواستی

صادرات و واردات مواد غذایی

واردات و صادرات مواد غذایی، یکی از لاین های تجاری ایران است که از کنار فعالیت این لاین تجاری، ارزآوری های بسیار زیادی در مسیر چرخش چرخ اقتصاد کشور نیز انجام شده است. در واقع باید بگوییم که واردات و صادرات مواد غذایی می تواند طیف گسترده ای از محصولات تولیدی داخلی را شامل شود. سه مورد از پرطرفدارترین مواد غذایی که ایران در زمینه ی صادرات آن ها فعالیت های زیادی دارد عبارت اند از پسته، زعفران و خرما. این محصولات می تواند از طریق راه های مختلفی که خود تجار تعیین می کنند و بر اساس مسافت ایران تا کشورهای دیگر به عنوان مقصد، نقل و انتقال پیدا کنند.
البته که برای تجارت مواد غذایی، اولین کاری که باید انجام شود، ثبت شرکت صادرات و واردات مواد غذایی می باشد. شرکت های بازرگانی صادرات و واردات مواد غذایی می توانند فعالیت های مرتبط با تجارت این محصولات را به صورت کاملا قانونی و بر طبق روال انجام دهند. این شرکت ها عمدتا کارهایی مانند صادرات واردات، ترخیص کالا، ارسال حوالجات، حمل و نقل بین المللی، مشاوره و بازاریابی و غیره را به صورت کاملا تخصصی و قانونی انجام می دهند. البته که شرکت هایی هم وجود دارند که به صورت جداگانه هر یک از این خدمات را ارائه می دهند و هیچ نقش مستقیمی در تولید کالا ندارند. در ادامه درباره ی واردات و صادرات مواد غذایی و نحوه ی تاسیس شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی بیشتر برایتان توضیح خواهیم داد. پیشنهاد می کنیم که برای تسلط بیشتر بر دنیای تجارت انواع محصولات غذایی، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید:

صادرات و واردات مواد غذایی

بررسی فعالیت های شرکت های واردات و صادرات مواد غذایی
- اکثر شرکت های بازرگانی در زمینه ی واردات و صادرات کلا، بخش مشاوره ی خیلی قدرتمندی دارند که تخصص آن ها ارائه انواع راه حل ها برای واردات و صادرات انواع مواد غذایی به بهترین شیوه است. بنابراین یکی از مهم ترین فعالیت های این شرکتها، ارائه خدمات مشاوره به صورت حرفه ای می باشد.
- در این شرکت ها تمامی امور مربوط به ترخیص کالا و یا احضار کالا کاملا زیر نظر متخصصان خود شرکت انجام می شود. یعنی این شرکت ها معمولا برای انجام روال ترخیص کالا و موارد گمرکی مربوط به تجارت واردات و صادرات مواد غذایی از شرکت های ارائه دهنده ی این خدمات کمک نمی گیرند.
- واحدهای بارگیری و حمل و نقل انواع محموله های مواد غذایی، به واسطه ی خود شرکت انجام شده و هیچ نیرو خارجی برای جابجایی محموله ی داخلی، دخالت نخواهد داشت.
- تمامی امور مربوط به ترانزیت داخلی و خارجی، به واسطه ی هماهنگی های خود شرکت انجام می شود.
- دریافت مجوزها و گواهی های رسمی مورد نیاز به جهت فعالیت در مسیر ثبت شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی نیز توسط هیئت مدیره ی خود شرکت انجام می شود.
- این شرکت ها معمولا از مارکترهای خیلی قوی و متخصص و وارد و مسلط بر زبان خارجه، برای بازاریابی و مارکتینگ محصولات خود استفاده می کنند. بنابراین مهم ترین بخش تجارت و واردات و صادرات مواد غذایی نیز از طریق خود شرکت انجام خواهد شد.
- تمامی مراحل مربوط به بسته بندی کالا و طراحی بسته بندی کالا در قالب های استاندارد جهانی، توسط خود شرکت انجام خواهد شد.


گسترش فعالیت شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی
در ایران شرکت هایی که در مسیر صادرات مواد غذایی فعالیت دارند، به مراتب بیشتر از شرکت هایی هستند که در زمینه ی واردات انواع مواد غذایی فعال هستند. از این رو ما در این مبحث به عواملی که می توانند در گسترش فعالیت های شرکت های صادرات مواد غذایی تاثیر بگذارند و رونق اقتصادی بیشتری را با خود به ارمغان آورند، صحبت خواهیم کرد.
یکی از مهم ترین اصول واردات و صادرات مواد غذایی این است که شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی، بتوانند روابط بین المللی خود را از کشورهای همسایه به کشورهای دورتر نیز گسترش دهند. گسترش روابط با کشورهای جهان اول و اقتصادهای بزرگ دنیا، می تواند یکی از بهترین اهرم هایی باشد که حضور محصولات ایران را در بازارهای جهانی تضمین می نماید. به همین دلیل تمرکز اصلی تمامی شرکت های واردات و صادرات و علی الخصوص شرکت های صادراتی مواد غذایی، این است که با سیاست های و راهکارهای مختلف بتوانند ارتباط خود را با کشورهای بزرگ دنیا تقویت بخشند.
البته که خیلی از این شرکت ها توانسته اند که در این مسیر به گونه ای موفقیت آمیز ظاهر شوند. به منظور اثبات این موفقیت نیز می توانیم به روابط تجاری قدرتمند و بسیار نزدیک ایران با کشورهایی همچون ترکیه و دبی اشاره نماییم. چرا که محموله های صادراتی مواد غذایی ایران، سالانه در بیشترین حجم ممکن به سمت این کشورها روانه می شود.​​​​​​​

سخن آخر
در نهایت باید بدانید که تجارت انواع مواد غذایی، تنها در گرو گسترش ارتباط با کشورهای مختلف نیست که موفق می شود. بلکه یک تاجر خوب و یا یک شرکت تجاری خوب، شرکتی است که با تسلط لحظه ای بر قوانین و مقررات تجارت و همچنین آگاهی از اخبار مربوط به تجارت انواع مواد غذایی، بتواند به قانونی ترین شکل ممکن عمل نماید. حال در کنار این دو مورد، نمی توانیم از تاثیر مواردی همچون کیفیت بالای محصول، بسته بندی های استاندارد و شیک محصولات و روش های ارسال محموله های صادراتی، بر روی سوددهی بالای یک شرکت تجاری مواد غذایی، بگذریم. یادتان باشد که تمامی شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی هم مانند تمامی محصولات صادراتی، ابتدا باید به تامین نیازهای بازار داخلی بپردازند و سپس برای صادرات محصولات خود اقدام نمایند.
​​​​​​​

صادرات و واردات محصولات کشاورزی

مقوله ی صادرات و واردات محصولات کشاورزی، از رونق خاصی در تجارت ایران برخوردار است. ایران یکی از کشورهایی است که شرایط جغرافیایی خیلی خوب و خاک بسیار حاصلخیزی برای کشت انواع محصولات کشاورزی دارد. در واقع تولیدات محصولات کشاورزی در ایران آنقدر زیاد است که علاوه بر تامین نیاز داخلی بازار، قابلیت صادرات آن به کشورهای مختلف نیز وجود دارد. در لیست صادرات و واردات محصولات کشاورزی ایران، محصولات متنوعی وجود دارد. سیب، هندوانه، پسته، زعفران، گوجه فرنگی و غیره از جمله مهم ترین محصولات صادراتی ایران به شمار می روند. البته با اینکه ایران در زمینه ی تولید و کشت انواع محصولات، فعالیت بسیار زیادی دارد و محصولات کشاورزی ایرانی در بازار جهانی از محبوبیت خاصی نیز برخوردار هستند، اما باز هم لاین واردات به ایران برای یکی سری از محصولات کشاورزی ، فعال می باشد.
از مهم ترین عواملی که کشورهای دیگر را راغب می کنند تا برای صادرات از ایران راغب باشند، یک؛ کیفیت بالای محصولات کشاورزی و دو؛ قیمت بسیار مقرون به صرفه برای این کشورهاست. ببینید؛ در حال حاضر ایران در یکی از بحرانی ترین موقعیت های خود در مسیر اقتصاد، تجارت و سیاست قرار دارد. شرایطی که تحریم های آمریکا بر علیه ایران سبب شده تا تورم های شدید اقتصادی، نوسانات ارزی غیر قابل کنترل و از همه مهم تر، سقوط ارزش پول ایرانی در دنیا از مهم ترین چالش های پیش روی ایران و صادرات و واردات کالا در آن باشد. تمامی این موارد توانسته اند بر روی میزان صادرات و واردات ایران به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیر بگذارند و میدان را برای حضور ایران در بازار جهانی برای صادرات واردات انواع محصولات و کالاهای مختلف، هر روز تنگ تر نمایند. در ادامه درباره ی صادرات و واردات محصولات کشاورزی برای ایران بیشتر صحبت خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید :

قوانین مربوط به صادرات و واردات محصولات کشاورزی
باید بدانید که قوانین صادرات و واردات ایران نیز مانند هر کشوری دیگری، با توجه به شرایط جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی خود ایران تعیین شده است. یکی از مهم ترین قوانینی که در زمینه ی تولید انواع محصولات کشاورزی باید رعایت شود، این است که تولید این محصولات در هر کجای دنیا که قصد صادرات محصولات کشاورزی را دارند باید در حد استاندارد انجام شود. متاسفانه این قانون در کشور ما رعایت نمی شود و یکی از مشکلاتی که در ارتباط با صادرات انواع محصولات کشاورزی وجود دارد همین مسئله است. اینکه تولیدات ما معیشت محور هستند. همین موضوع باعث می شود که راه برای صادرات در حد استاندارد برای تجار ایرانی بسته باشد و از طرفی واردات همین محصولات و سایر محصولات کشاورزی دیگر به کشور، به صورت یک الزام درآید. در صورتی که اگر تولیدات داخلی محصولات کشاورزی بر اساس استانداردهای جهانی انجام شود، صادرات این محصولات فعالتر و واردات آن کمتر خواهد شد.

صادرات محصولات کشاورزی؛ مهم ترین صادرات کالاهای غیر نفتی ایران
همان طور که برایتان توضیح دادیم، صادرات و واردات محصولات کشاورزی، یکی از تجارت های غیر نفتی ایران است که به واسطه ی آن، ارزآوری بسیار زیادی برای شرایط اقتصادی کشور فراهم می شود. واردات به ایران در زمینه ی محصولات کشاورزی شامل مواردی همچون انواع غلات مانند برنج نیمه سفید یا تمام سفید، انواع ذرت دامی و جو، دانه های روغنی مانند کنجاله سویا، انواع حبوبات مانند لوبیا، انواع میوه مانند مو سبز تازه و انواع بذرهای گیاهی می شود.
صادرات و واردات محصولات کشاورزی می توانند از راه های مختلفی انجام شوند؛ راه های دریایی، راه های هوایی و راه های زمینی، از بهترین گزینه ها برای صادرات و واردات ایران و هر کشوری هستند. حتما خودتان نیز می دانید که محصولات کشاورزی، جزو آن دسته از موارد صادراتی و وارداتی هستند که تجارت آن ها تقریبا ریسک خیلی بالایی دارد. درصد پوسیدگی و فاسد شدن برای این محصولات، به نسبت محصولات دیگر بسیار بالاتر است از این رو معمولا یکی از بهترین گزینه ها برای صادرات و واردات محصولات کشاورزی، کشورهایی هستند که مسافت کمی با ایران دارند. بنابراین کشورهای همسایه ی ایران، از بهترین مقاصد و مبدا های تجارت برای محصولات کشاورزی محسوب می شوند. عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، کشورهای فدراسیون روسیه، ترکیه، هند، آلمان، عمان و قطر، از مهم ترین کشورهایی هستند که تجارت ایران نقش بسیار موثری را ایفا می نمایند.


عوامل موثر بر کیفیت صادرات و واردات محصولات کشاورزی
در شرایط عادی، عوامل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند بر روی کیفیت تجارت ایران تاثیر بگذارند. اما متاسفانه ایران در شرایط عادی و نرمالی قرار نگرفته، بنابراین عوامل زیادی هستند که می توانند کیفیت تجارت ایران را تحت الشعاع قرار دهند. با این اوصاف اگر تاجری بخواهد کیفیت تجارت خود را بالا ببرد، نیاز دارد که یک سری اصول و استانداردهای اولیه را رعایت کند. اولین این اصول چیزی نیست جزو بازاریابی درست و قدرتمند؛ بدون بازاریابی عملا هیچ صادرات و وارداتی انجام شدنی نخواهد بود. پس شما نیاز دارید تا برای اینکه بتوانید بدون هیچ معطلی، محموله های صادراتی خود را به مقصد برسانید، ابتدا خریدار را پیدا نمایید. مورد دوم، بسته بندی محصولات است. از مهم ترین خط قرمز هر محصول می توانیم به همین مورد اشاره کنیم. بی کیفیت بودن بسته بندی محصولات می تواند زمینه را برای فاسد شدن و خراب شدن آن ها هم فراهم نماید. پس یک محصول باید دارای یک بسته بندی شیک و محکم باشد. در نهایت شما با رعایت قوانین مربوط به صادرات و واردات هر کشور و به بروز نگه داشتن اطلاعات خود در این زمینه، می توانید به گونه ای موفقیت آمیز در تجارت ایران و جهان، ظاهر شوید.​​​​​​​

صادرات و واردات محصولات کشاورزی
صادرات سیر تازه

شرکت بازرگانی صادرات و واردات

تاسیس و وجود شرکت بازرگانی صادرات و واردات کالا، برای رونق و گسترش تجارت هر کشوری کافیست. هر کشوری برای اینکه بتواند به گونه ای مدیریت یافته و درست و بر طبق قوانین، مایحتاج مورد نیاز خود را از سایر کشورها وارد کشور خود نماید، باید از طریق شرکت بازرگانی صادرات و واردات اقدام کند. البته که نه تنها مفهوم واردات، بلکه به منظور صادرات انواع محصولات نیز، نیاز به شرکت بازرگانی صادرات و واردات حس می شود. بنابراین تاسیس شرکت بازرگانی صادرات و واردات تا حد خیلی زیادی می تواند به سیستم اقتصادی و تجاری یک کشور، نظم ببخشد.
البته که ثبت شرکت صادرات و واردات با هدف تجارت می تواند در زمینه های مختلفی انجام شود. یکی از نمونه های خیلی معروف شرکت های تجاری، همین شرکت های صادرات و واردات مواد غذایی هستند. البته که گاهی اوقات کمپانی های بزرگ تجاری، با گسترش هر چه بیشتر بازرگانی خودشان، برای تاسیس شرکت بازرگانی واردات و صادرات و کشورهای دیگر هم اقدام می کنند. یکی از بزرگ ترین و فعال ترین کشورها در زمینه ی تاسیس شرکت های بازرگانی صادرات و واردات مواد غذایی و سایر اقلام صادراتی، دبی و امارات متحده ی عربی است. کشوری که سالهاست راه را برای تمامی تجار از جای جای دنیا باز کرده تا از این طریق بتواند، خود را به یکی از بزرگ ترین اقتصادهای دنیا نیز تبدیل کند. در ادامه درباره ی ابعاد مختلف ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات برایتان بیشتر صحبت خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم که به منظور درک بیشتر این موضوع تا انتهای مقاله با ما همراه باشید :

شرکت بازرگانی صادرات و واردات

شرح وظایف شرکت بازرگانی صادرات و واردات
عموما ثبت شرکت صادرات و واردات مواد غذایی و یا باقی زمینه ها، با مسئولیت محدود و سهامی خاص انجام می شود. با این حال این شرکت ها برای انجام تمامی فعالیت های بازرگانی مجاز هستند و دست آن ها برای ارتباط با کشورهای مختلف برای واردات و صادرات کالا کاملا باز است. با این حال تمامی وظایفی که در این مدل شرکت ها تعریف می شود حول مواردی مانند صادرات و واردات کالا، توزیع و پخش انواع محصول و کالا، اعطای نمایندگی و برگزاری انواع نمایشگاه ها و همایش های مرتبط با زمینه ی فعالیت شان، می گردد.
تجار با ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات سعی می کنند تا به توجه به مرزهای رقابت در بازار جهانی، فعالیت های تاری خود را انجام دهند. برای اینکه یک شرکت بازرگانی صادرات و واردات بتواند کاملا قانونی فعالیت کند، نیاز دارد تا انواع کالاها و محموله های صادراتی را بشناسد. از این رو ما در ادامه برایتان شرح خواهیم داد که محصولات تجاری به چند بخش تقسیم می شوند و برای تجارت هر کدام از آن ها، چه شرایطی تعریف شده است.

انواع محصول در صادرات و واردات
برای صادرات و واردات انواع محصول شما ابتدا باید بدانید که کدام محصولات مجاز هستند و کدام محصولات برای صادرات و واردات ممنوع هستند. البته گاهی اوقات پیش می آید که برای صادرات یک محصول محدودیت و ممنوعیت تعریف شده اما برای واردات آن خیر! بنابراین برای تسلط بر اوضاع و جلوگیری از ضرر و زیان، شما نیاز دارید که ابتدا زمینه ی فعالیت خود را مشخص کنید و سپس بررسی کنید که کدام محصولات در زمینه ی فعالیتی شما، مجاز و کدام یک، غیر مجاز تعریف شده اند. ما سه دسته کالا برای تجارت داریم. کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوع.
- کالاهای مجاز به کالاهایی گفته می شود که برای واردات و صادرات نیازی به مجوز ندارد و خیلی راحت می توانند حمل و نقل شوند. البته گاهی اوقات با توجه به شرایط بازار داخلی و شرایط سیاسی و اقتصادی ممکن است محصولی که همیشه مجاز بوده، ممنوع اعلام شود.
- کالاهای مشروط به کالاهایی گفته می شود که شرکت ها و بازرگانان برای وارد کردن و صادر کردن آن ها به مجوز نیاز دارند. در این شرایط نیز، ممکن است گاهی اوقات کالای ممنوع، مشروط شود و یا کالای مجاز مشروط شود و یا کالایی که همیشه مشروط بود، حالا ممنوع و یا مجاز اعلام شود.
- اما کالاهای ممنوع، کالاهایی هستند که حتی با مجوز هم قابلیت صادرات و واردات آن ها وجود ندارد. در واقع وجود و ماهیت این کالاها با محدودیت های و خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران مغایرات دارد و همین مغایرت نیز باعث می شود تا برای تجارت آن ها ممنوعیت های سفت و سختی تعریف شود و در صورت عمل بر خلاف قوانین ذکر شده، تاجر و یا شرکت بازرگانی مورد نظر، مجرم شناخته شود.

سخن آخر
برای اینکه شما بتوانید یک شرکت بازرگانی صادرات  و واردات موفق باشید، نیاز دارید که حضور فعالی در زمینه های مختلف تجاری داشته و با برگزاری نمایشگاه ها و همایش های مختلف تجاری در داخل و خارج، بتوانید حضور فعالانه ی خودتان را اعلام نمایید. تبلیغات و بازاریابی های هوشمندانه و به کار بردن استراتژی های مختلف مارکتینگ در بازار جهانی، شما را در مسیر درست و موفقیت آمیز تجارت با دنیا قرار می دهد. فعالیت های بین المللی تا حد خیلی زیادی می توانند بر روی موفقیت یک شرکت بازرگانی تاثیر بگذارند. پس تا می توانید روابط و سواد خود را در زمینه های مختلف تجارت بین المللی و یادگیری زبان های مختلف، گسترش دهید تا بتوانید پله های موفقیت را بهتر از قبل طی نمایید. تاسیس و ثبت شرکت بازرگانی صادرات و واردات، علاوه بر این که به طی شدن روال تجارت به صورت کاملا قانونی و بین المللی کمک می کند، می تواند اشتغال زایی زیادی هم در زمینه های مختلف تجاری و اداری در جامعه داشته باشد. ​​​​​​​

قوانین گمرک صادرات و واردات​​​​​​​

تسلط و آشنایی با قوانین گمرک صادرات و واردات، در هر کشوری، یکی از مهم ترین اصولی است که هر تاجر و یا بازرگانی باید بر آن ها تسلط داشته باشد. اهمیت آشنایی با این موارد و رعایت آن ها و تاکید بازار جهانی بر رعایت آن ها، به این دلیل است که تجارت خارج از چارچوب قوانین گمرک صادرات و واردات هر کشوری، به نوعی جرم محسوب می شود و ممکن است که ضررات زیادی را به تاجر وارد نماید. قوانین گمرک صادرات و واردات هر کشوری در چند بخش تقسیم می شود و با عناوین مختلف و در قالب آیین نامه و بخش نامه در اختیار بازرگانان و مردم قرار می گیرد.
شرایط اقتصادی ، سیاسی و تجاری هر کشور است که می تواند به طور مستقیم بر روی قوانین مربوط به صادرات و واردات تاثیر بگذارد. پس این به این معناست که اگر کوچک ترین خللی در شرایط ذکر شده ایجاد شود، تمامی ضوابط صادرات و واردات نیز به دنبال این موضوع، باید تغییر پیدا کنند. بنابراین تسلط به قوانین و تغییرات لحظه ای آن ها، یکی از مهم ترین وظایف بازرگانان و تجار به حساب می آید. البته همینجا اضافه کنیم که نه تنها یک تاجر باید قوانین گمرک صادرات و واردات کشور خود را از حفظ باشد، بلکه باید آشنایی کامل با ضوابط صادرات و واردات کشور مبدا و یا مقصد هم داشته باشد. در ادامه برایتان از قوانین گمرک صادرات و واردات بیشتر خواهیم گفت، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید : ​​​​​​​

قوانین گمرک صادرات و واردات

قوانین گمرک صادرات و واردات شامل چه چیزهایی می شود؟
ببینید؛ در اینکه پیچیدگی خاصی در قوانین گمرک صادرات و واردات وجود دارد، هیچ شکی نیست. اما هر فردی برای اینکه بتواند با صفر تا صد صادرات و واردات آشنایی داشته باشد، اولین گامی که باید بردارد، آشنایی با همین قوانین واردات و صادرات ایران است. از مهم ترین و رایج ترین قوانین و بخش های این موضوع می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم :
مقررات صادرات و واردات: مهم ترین و اصلی ترین بخش قوانین صادرات و واردات، همین بخش است. البته که این قانون می تواند در هر سال تغییرات خاص خودش را هم داشته باشد. مانند مقررات صادرات و واردات 1400، مقررات صادرات و واردات 1399و غیره که هر کدام از این قوانین می توانند هر ساله دارای بندهای ثابت و تغییرات جزئی باشند. این قوانین در 48 ماده ی قانونی، 45 گزینه برای تبصره و 14 بند، تعیین شده و ارائه شده است. این قانون تمامی بخش های مربوط به صادرات و واردات کالا، محصول و خدمات را شامل می شود و مطالعه ی آن بر هر فردی که در زمینه ی تجارت فعالیت می کند، واجب است.
آیین‌ نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات: مقررات صادرات و واردات نیز مانند هر قانون دیگری به یک آیین نامه نیاز دارد. معمولا طی آیین نامه ها، سعی می شود که نحوه ی اجرای قانون و جزئیات مربوط به آن، کاملا بیان گردد. بنابراین تجار برای اینکه کاملا در جریان نحوه ی اجرای قانون قرار بگیرند، به مطالعه ی این آیین نامه احتیاج دارند.

قوانین گمرک صادرات و واردات: در این قانون، مهم ترین نکات مربوط به امور گمرکی و ترخیص کالا ذکر شده است و یکی از مهم ترین قوانینی است که افراد برای تجارت به مطالعه ی آن احتیاج دارند. قوانین گمرک صادرات و واردات به بخش های مختلفی تقسیم خواهد شد. بخش هایی که تمامی بایدها و نبایدهای گمرکی درون آن گنجانده شده است. مواردی مانند تخلفات و قاچاق های گمرکی، تشریفات و فرآیندهای گمرکی، هزینه های انجام خدمات گمرکی، شرح وظایف سازمان گمرک و کارمندان ذیربط، مدیریت تمامی انبارها و سردخانه های گمرک و کنترل موجودی و ظرفیت آن ها، از جمله مهم ترین عوامل ذکر شده در این قانون نامه هستند.
آیین نامه مربوط به قوانین گمرک صادرات و واردات:  همان طور که توضیح دادیم، هر آیین نامه به دنبال هر قانون به تصویب رسیده ی شورای مجلس اسلامی با هدف توضیحات بیشتر من باب نحوه ی اجرای قوانین، ارائه می شود. معمولا تمامی دستورالعمل های مربوط به آیین نامه قوانین گمرک صادرات و واردات در 13 بخش متفاوت نوشته شده است. عمدتا این سیزده بخش درباره ی چگونگی انبارداری و نگهداری محموله های وارداتی و صادراتی، ممنوعیت ها و معافیت های گمرکی، اختلافات گمرکی، مدیریت کالاهای متروک و غیره اشاره نمود.

سخن آخر
در نهایت باید بدانیم که علاوه بر موارد زیر، موارد دیگری نیز هستند که به واسطه ی آن ها شما می توانید به قوانین و ضوابط صادرات و واردات ایران تسلط یابید. پس در کنار منابع ذکر شده مواردی همچون قوانین مبارزه با انواع قاچاق کالا و ارز و آیین ‌نامه های مربوط به آن، قوانین مربوط به تعرفه ‌های گمرکی، قوانین مربوط به قراردادهای بین ‌المللی حمل ‌و نقل کالا، قوانین پولی و بانکی کشور، قانون داوری تجاری بین‌المللی را نیز اضافه نمایید. البته که در کنار مطالعه  و خواندن تمامی این موارد می توانید از مشاوران تجاری که در این زمینه درس خوانده اند و به لحاظ قانونی در ارتباط با این موضوع فعالیت دارند، نیز کمک بگیرید. در واقع این مشاوران در تمامی شرکت های تجاری حضور دارند تا با تسلط بر قوانین ذکر شده، بتوانند تجارت را در مسیر درست و قانونی خودش، هدایت نمایند. ​​​​​​​

 اهمیت صادرات و واردات

 از آنجا که صادرات و واردات مقوله ای پر اهمیت در تجارت محسوب می شود، بر آن شدیم که در این مسیر شما را به بهترین نحو همراهی و راهنمایی کنیم. شرکت سردخانه با تجربه چندین ساله در تجارت سردخانه ای و صادرات و واردات انواع کالا، آماده هرگونه خدمت به هموطنان عزیز در سرتاسر دنیا می باشد.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر و هماهنگی با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

تلفن تماس: 02632775434 - 02632775424
تلفن همراه: 09123666506​​​​​​​

صادرات سیر

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش