
ژنراتورهای رهاساز اتیلن یا به بیانی دیگر "دستگاههای اتیلن ژنراتور" یکی از پرکاربردترین ابزارهای به کار گیری گاز اتیلن در مقیاسهای بزرگ و صنعتی میباشند. صنعت سردخانه، کشاورزی و زنجیره تأمین در کشور ما از دیرباز مرهون خدمات شبانهروزی این تکنولوژی و متعلقات آن بوده است.
هماکنون شما میتوانید با استعلام قیمت این دستگاهها از قیمت روز آگاه شده و در صورت تمایل برای خرید اتیلن ژنراتورها با ما تماس بگیرید.
اتيلن یک نوع هورمون گياهی میباشد که موجب عمل آمدن یا رسيدن ميوهها، باز شدن شکوفهها، گل دادن درختان و همچنين ريزش برگهای آنها در فصل پاييز میشود. به طور کلی اتیلن از مهمترین مواد اوليه توليد بسياری از ترکيبات آلی پر مصرف در صنایع، سادهترين هيدروکربن غير اشباع و همچنین اولين عضو از گروه آلکنها میباشد. از موارد کاربرد اتیلن در صنایع میتوان به استفاده آن در توليد پلی اتيلن، اتيلن اکسايد، اتيلن دی کلرايد، اتيلن گلايکول، وينيل کلرايد و استالدئيد اشاره کرد.
کاربرد گاز اتیلن :
گاز اتیلن امنترین، مطمئنترین و ساده ترین روش عمل آوری محصولات کشاورزی است. این گاز با کنترل زمان عملآوری، به رنگآوری و رسیدن میوههایی همچون موز، نارنگی و مرکبات، گوجه فرنگی، خرمالو و ... کمک مینماید. گاز اتیلن هیچ گونه اثر سوئی بر محصولات کشاورزی نگذاشته و کاملا پایه گیاهی دارد. همچنین گاز اتیلن محصولی کاملاً ارگانیک بوده و مورد تأیید سازمان غذا و داروی امریکا(FDA) نیز میباشد
به مدد تحقیقات فراوان، دانش و تجربه متخصصان داخلی صنعت کشاورزی، دستگاه اتیلن ژنراتور EXPERT RIPE بومی سازی، تولید انبوه و روانه بازار شده است.
ژنراتور اتیلن، با تزریق مقادیر ثابت گاز اتیلن به صورت پیوسته، بالاترین کیفیت ممکن را برای فرآیند رنگ آوری (عمل آوری) فراهم مینماید.
سنسورهای کنترل جریان، بر انتشار درست محلول اتیرایپ نظارت کامل داشته و سنسورهای زمان نیز امکان زمانبندی فرآیند رنگ آوری برای میوهها و محصولات مختلف را به ما میدهند.
لازم به ذکر است که دستگاه اتیلن ژنراتور Expert Ripe دارای 2 سال گارانتی و خدمات پس از فروش مادام العمر میباشد.
محلول اتیرایپ در فرآیند رنگ آوری و رساندن میوههایی همچون موز، گوجه فرنگی، خرمالو، نارنگی و مرکبات و ... به کار میرود. این محلول با خلوص بالای خود، فرآیند رنگ آوری(عملآوری) و رساندن را با سرعت و دقت چشمگیری یاری میکند.
محلول اتیرایپ منطبق با پیشرفتهترین فرمولاسیونها و استانداردهای جهانی تولید شده و افزون بر دارا بودن بازده تبدیل بالای 95% ، در حین حضور خود در دستگاه، از تجمع مواد زائد و مضر درون راکتور اصلی جلوگیری کرده و موجب افزایش طول عمر دستگاه تا 3 برابر میشود.
استفاده از محلول اتیرایپ در مقایسه با شیوههای معمول رنگ آوری و رساندن میوه، کاملا بیخطر بوده و هیچگونه اثر ماندگار شیمیایی بر بافت میوه به جای نمیگذارد.
محیط سالن میبایست کاملاً ایزوله باشد.
وجود هر گونه نشتی هوا در سالن باید بررسی و کنترل شود.
دمای درون سالن میبایست به شدت کنترل شود.
سالن مورد نظر باید به کنترلر دما (خنککننده و گرمکننده) مجهز باشد.
سالن رنگآوری میبایست به سیستم سیرکولاسیون (چرخش هوا)ی حرفهای به منظور توزیع یکنواخت گاز اتیلن در فضا مجهز باشد.
چیدمان میوهها باید به گونهای باشد که گاز اتیلن قادر باشد به طور یکنواخت سیرکوله گردد.
وجود سیستم تهویه حرفهای به منظور خارج کردن هوا و کربن دی اکسید از سالن مذکور، امری الزامی میباشد.
غلظت گاز اتیلن در سالنهای رنگ آوری (عمل آوری) موز باید به میزان یک دهم درصد حجمی فضای خالی باشد. دمای داخل جعبههای موز میبایست مابین بازه 18 تا 20 درجه سانتیگراد باشد.
میزان محلول اتیرایپ مورد نیاز، که بسته به حجم سالن و محاسبات مربوطه تعیین میشود را به درون اتیلن ژنراتور تزریق کرده و پس از آن 24 ساعت درب سالنها را بسته، دما را مابین بازه 18 تا 20 درجه سانتیگراد کنترل کرده و سیستم چرخش هوا را روشن مینماییم.
تعویض هوای سالنها، پس از 24 ساعت، از طریق هواکش و باز کردن درب سالنها، به منظور جایگزینی اکسیژن با کربن دی اکسید ضروری است. پس از این مرحله، هوا میبایست به طور مداوم در سالنها سیرکوله شده و هر 12 ساعت یکبار درب سالنها باز شده و به مدت 20 دقیقه هوا تخلیه شود.
زمان لازم برای عمل آوری و رسیدن کامل موز و عرضه آن به بازار محصول، بسته به نوع و کارایی اتیلن ژنراتور، کیفیت و بازده اتیرایپ مصرفی، شرایط دمایی، شرایط رطوبت محیط، بهینگی چرخش هوا در سالنها و با احتساب 24 ساعت نخست تماس میوه با اتیلن، بین 3 تا 5 روز تخمین زده میشود.
امروزه میتوان از محلول اتیرایپ (با فرمول مخصوص مرکبات) در فرآیند رنگ آوری (عملآوری) پرتقال، لیمو، نارنگی و گریپ فروت نیز استفاده کرد. در فرآیند رنگ آوری (عملآوری) مرکبات، اتیژن، باعث تبدیل رنگدانههای کلروفیل سبز حاضر در پوست میوه به رنگدانههای گزانتوفیل و کاروتنوئید(به رنگ های زرد و نارنجی) میشود. غلظت اتیلن لازم در سالن مرکبات برای رنگ آوری(عمل آوری) و رسیدن محصول، مابین بازه 3 تا 5 میلی گرم بر لیتر میباشد.
دمای سالن در طی فرآیند رنگ آوری باید مابین بازه 22 تا 24 درجه سانتیگراد تنظیم شود. رطوبت سالن در طی عمل آوری مرکباتی مثل نارنگی نیز باید مابین 90 تا 92 درصد باشد. کف سالن هم باید در طول فرآیند رنگ آوری(عمل آوری)، مرطوب نگه داشته شود تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود. بعد از رنگ آوری و پیش از بسته بندی مرکبات، باید مابین 12 تا 24 ساعت هوای تازه و خنک را وارد سالن نمود.