گندزدای غلیظ
فرمایسین گلد (Formycine Gold)
ترکیبات: اتان پروکسوئیک اسید 20%، پایدار کننده و آب دیونیزه
تعریف: فرمایسین گلد یک محصول گندزدا بدون ایجاد مقاومت میکروبی از ترکیب اسیدهای آلی بر پایه اسید کربوکسیلیک بوده که ترکیبی زیست تجزیه پذیر و دوستدار محیط زیست میباشد و هیچگونه باقیمانده خطرناک و سمی ندارد. این محصول به عنوان یک محصولِ گندزدای بسیار قوی میتواند برای کنترل و پیشگیری از رشد جمعیت های باکتریایی، قارچی و ویروسی استفاده گردد. اثرگذاری سریع با دوز مصرف بسیار پایین از جمله خصوصیات بارز فرمایسین گلد میباشد. این محصول توان از بین بردن کلیه میکروارگانیسم ها را با توجه به غلظت مصرفی و شرایط محیطی دارا است. یکی از ویژگی های شاخص این ماده عدم ایجاد مقاومت در میکروب ها میباشد.
بر اساس استانداردهای EPA و FDA ترکیبات بر پایه اسید کربوکسیلیک، قدرت استریل کنندگی، باکتری کشی، ویروس کشی، قارچ کشی و اسپورکشی را دارند.
خرید گندزدای غلیظ
فرمایسین گلد روی رنج وسیعی از باکتری ها مانند: Bacillus Sp.، Escherchia Coli، Coliform، Clostridum Sp.، Mycobacterium Sp.، Xanthomonas axonopodis pv.citri ویروس ها، قارچ هایی مانند Fusarium، Aspergilus، Phytophthora، Pythium و میکروارگانیسم ها موثر است.
فعالیت فرمایسین گلد به سختی تحت تاثیر ترکیبات آلی که در آب وجود دارند قرار می گیرد و نیز در برابر جلبکها، لارو صدف باریک دریایی و رودخانهای، لجن و کولونی باکتری ها و میکروب ها موثر می باشد. به همین دلیل مصرف فرمایسین گلد در سیستم آبیاری قطره ای با توجه به خاصیت اسیدی آن، موجب از بین رفتن و پاک شدن رسوبات درون لوله های انتقال آب و نازل ها میگردد.
موارد مصرف: استفاده از این محصول را گندزدایی ادوات کشاورزی از جمله اره و قیچی هایی که در عملیات هرس استفاده میشوند، به شدت توصیه میگردد. این کار نقش مهمی درکنترل بیماریهای قارچی وباکتریایی دارد. همچنین توصیه می گردد به صورت مه پاشی درگلخانه ها جهت ضدعفونی کل گلخانه و برای ضدعفونی کردن استخرهای ذخیره آب و سیستم های آبیاری گلخانه ها استفاده گردد.
از این محصول میتوان برای گندزدایی کلیه سطوح و ادوات از جمله لوله ها، مخازن، فیلترها و تمام تجهیزات استفاده نمود، همچنین می توان برای گندزدایی میوه و سبزیجات و اماکن بهداشتی و برای بسته بندی استریل نیز می توان از آن به عنوان گندزدای قوی استفاده نمود. استفاده از این محصول از زمان برداشت محصولات کشاورزی تا خطوط انتقال و بسته بندی و محل انباردار موجب کاهش شدید قارچ های بیماری زا در میوه ها می شود که موجب کاهش شدید توکسینها از جمله افلاتوکسین و در نتيجه کاهش شدید مسمومیت های انسانی و نیز افزایش استانداردهای صادرات میگردد. همچنین برای افزایش عمر انبارداری محصولات کشاورزی، استفاده از فرمایسین گلد در زمانی که میوه ها به سردخانه و انبار منتقل میشوند جهت کاهش میزان قارچ ها، باکتری ها و ویروسها و کنترل رشد آنها توصیه میگردد.
دستورالعمل استفاده از گندزدای غلیظ
این محصول را بر اساس نوع و میزان آلودگی بارقت 1 تا 1/5 لیتر در 1000 لیتر آب استفاده نمایید.
احتیاطات: بلعیده نشود. از تماس با پوست، چشم یا استنشاق قبل و بعد از رقیق شدن خودداری نمایید. هنگام حمل و نقل، رقیق سازی واستفاده از ماسک، دستکش، عینک وکفش محافظ استفاده شود. درب ظرف را با احتیاط باز کنید مواد ممکن است تحت فشار باشد. هرگز محصولات رقیق شده را به ظرف اصلی برنگردانید یا با دیگر محصولات مخلوط نکنید. هرگز محصول را دررودخانه، کانال یا آبهای جاری عمومی تخلیه نکنید. دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
نگهداری و حمل: دور از نور مستقیم خورشید، شعله،گرما، مواد قابل احتراق، آمین ها، مواد اسیدی، عوامل کاهنده و فلزات نگهداری شود. در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد و در محل با تهویه مناسب نگهداری شود. رو به بالا حمل شود و از واژگون کردن محصول جداً خودداری شود.
کمک های اولیه: درصورت تماس با پوست و یا چشم، فوراً با مقدار زیادی آب شست و شو دهید. لباس آلوده را در بیاورید و با پزشک تماس بگیرید. در صورت استنشاق طولانی مدت، شخص مصدوم را به فضای آزاد ببرید. در صورتی که به طور اتفاقی بلعیده شود فوراً مقدار فراوان آب به مصدوم دهید. با یک پزشک تماس بگیرید و لیبل محصول را به وی نشان دهید. هرگز شخص را وادار به تهوع نکنید.
برای سفارش و خرید محصول از طریق فروشگاه ما اقدام نمایید.
گارانتی، خدمات پس از فروش و بیمه
سفارش و خرید درب سردخانه و دیگر محصولات، شروعی بر ارتباط مداوم تیم سردخانهداتکام با مشتریان خود میباشد؛ مشتریان گرامی میتوانند برای مدت ۱۰ سال از خدمات پس از فروش ما به صورت ۲۴ ساعته بهرهمند شوند.
سردخانهداتکام محصولات خود را به مدت ۲۴ ماه گارانتی مینماید. و در طی این مدت به صورت دورهای بازدیدهایی در جهت سرویسدهی، مشاوره و عیبیابی به منظور نگهداری بهتر تجهیزات به عمل میآورد. همچنین در صورت درخواست مشتری تمامی تجهیزات قابلیت بیمه شدن را دارند.
مکانیسم عمل فرمایسین گلد
مکانیزم عمل فرمایسین گلد بر اساس اکسیداسیون می باشد. می توان بعد از ازون این محصول را به عنوان بهترین اکسید کننده معرفی نمود. مکانیسم اکسیداسیون شامل انتقال الکترون است. این محصول پیوندهای سولفوریل(H-S) و سولفور (S-S) در پروتئین ها و آنزیم ها را می شکند، به این ترتیب ترکیبات اصلی در سلول ها و غشاهای سلولی به وسیله فعالیت اکسیداسیون تخریب می شوند. هنگامی که یک اکسیدان قوی استفاده می شود، رادیکال های آزاد بسیار سریعتر به میکروارگانیسم ها منتقل می شوند که باعث میگردد میکروارگانیسم ها به سرعت غیر فعال شوند. این محصول غشای بیرونی سلول های باکتریایی، اندوسپورها، مخمرها و اسپورهای کپک را اکسید کرده و به این ترتیب، عمل گندزدایی را انجام می دهد. این بدان معناست که این ماده گندزدا علاوه بر از بین بردن بسیاری از میکروارگانیسم ها، قادر به نابودی اسپورها نیز می باشد.
از طرف دیگر این محصول با مولکول های حاوی پیوندهای دوگانه واکنش داده و فعالیت اسمزی لیپوپروتئین های غشا سیتوپلاسمی را از طریق پاره کردن و تخریب دیواره سلولی از بین می برد، در نتیجه باعث ایجاد اختلال در فعالیت سلولی می شود. رادیکالهای آزاد حاصل از فرمایسین گلد، خاصیت اسپورکشی دارند و قادرند در مقابل اسپورها به شکل ماده احیا کننده عمل نمایند. میکروارگانیسم های بی هوازی به دلیل عدم وجود کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز نسبت به این محصول بسیار حساس اند و قادر به مقاومت نیستند.
با توجه به مسائل ذکر شده می توان نتیجه گرفت که امروزه رعایت قوانین بیوسکیوریتی برای پیشگیری از اپیدمی های عفونی در سطح جوامع موجودات زنده (باغ، گلخانه، مزرعه، جوامع انسانی و جوامع حیوانی) از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. اگرچه متأسفانه درک کاصل قوانین بیوسکیوریتی، در حال حاضر بخصوص در جوامع کشاورزی برای تعدادی هنوز روشن نیست. برای ایجاد تعهد به رعایت قوانین بیوسکیوریتی و گندزدایی تمام ادوات و تجهیزات و سطوح در اولین مرحله باید خود کشاورزان به اهمیت آن واقف گردند. در این میان آشنا کردن و آموزش افرادی که بطور موقت بکار گرفته میشوند نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است (به عنوان مثال کارگران فصلی در کشاورزی). برای جلوگیری از شیوع عوامل بیماری زای گیاهی، فرآیند سالم سازی و اجرای قوانین بیوسکیوریتی در محیط گلخانه و مزرعه باید قبل از هر دوره کشت شروع و تا پایان مرحله برداشت ادامه یابد.
به عبارت دیگر قوانین بیوسکیوریتی وقتی به درستی رعایت خواهند شد که اجزای پروتکل های بیوسکیوریتی شامل آموزش نحوه استفاده از پروتکل، اطلاع از اصول اولیه انتقال بیماریها، رعایت مسائل بهداشتی، استفاده از مواد موثر و جلوگیری از انتقال مکانیکی مجدد اجرام و غیره کاملا آموزش داده شوند و اجرا گردند و این امر میتواند سبب موفقیت چشمگیری در پیشگیری از بیماری ها در صنایع مختلف از جمله کشاورزی، صنایع غذایی، بهداشتی و دامپروری و غیره شود.
در نتیجه در صنایع کشاورزی امروزی استقرار قوانین بیوسکیوریتی و رعایت کامل آنها امری مسلم و غیرقابل اجتتاب می باشد. برای آنکه بیوسکیوریتی به درستی اجرا شود باید در درجه اول خود کشاورزان و یا سرپرستان و مسئولین گلخانه یا باغ یا مزرعه وسپس تمام افرادی که با آن محیط ها در تماس میباشند و یا در آنها رفت و آمد دارند، اساس انتشار بیماری های عفونی و ضرر و زیان ناشی از عدم رعايت این قوانین را آموزش دیده باشند. بیوسکیوریتی امروزه موثرترین روش برای محافظت در برابر بیماری های عفونی شناخته شده است و به همین ترتیب، عدم رعایت بیوسکیوریتی می تواند مهمترین عامل ابتلا به بیماریهای عفونی باشد.
فاکتورهایی که میتوانند سبب عدم رعایت قوانین بیوسکیوریتی بشوند عبارتند از: واقف نبودن پرسنل و افراد شاغل در گلخانه ها باغات و مزارع به اهمیت رعایت قوانین بیوسکیوریتی که این امر میتواند ناشی از نداشتن آموزش کافی و عدم ایجاد رابطه با مراکزی که وظیفه آموزش را بر عهده دارند باشد. همچنین مسائل اقتصادی و هزینهکردن عامل مهمی است که میتواند تمایل افراد را به ایجاد و رعایت بیوسکیوریتی کاهش دهد و لیکن ثابت شده است که هزینه کردن در جهت استقرار و انجام بیوسکیوریتی در گلخانه ها، مزارع و باغات، به جهت کاهش چشمگیر خسارات ناشی از بیماریهای عفونی، از نظر اقتصادی کاملا توجیه پذیر می باشد.
اهمیت Biosecurity با امنیت زیستی
بیوسکیوریتی یا امنیت زیستی عبارت از بکارگیری مجموعه ای از روش ها به منظور محافظت جمعیتی از موجودات زنده در برابر بیماریهای قابل انتقال می باشد که امروزه به عنوان یک اصل مسلم و غیر قابل انکار میبایست در تمام صنایع مرتبط با تولید غذا مورد استفاده قرار گیرد. در اینجا لازم است به این موضوع اشاره شود که قوانین بیوسکیوریتی چندان تارگی ندارند، در حقیقت بکارگیری صحیح و بجای این قوانین است که می تواند سبب موفقیت در جلوگیری از بروز بیماری گردد.
بیوسکیوریتی زمانی کار آمد و موثر خواهد بود که بتواند زنجیره عفونت را در نقطهای قطع نماید، زنجیره عفونت دارای شش نقطه اتصال بصورت زیر میباشد:
برنامه بیوسکیوریتی برای قطع زنجیره عفونت (در کشاورزی)
1. شناسایی عامل عفونت
2. تخمین زمان طغیان با عود کردن عفونت: به طور مثال از روی تاریخچه سالیان گذشته مزرعه یا باغ یا گلخانه می توان زمان طغیان بیماریها را تخمین زد.
3. ارتباط مستقیم با هواشناسی و یا استفاده از اینترنت ( Google Weather و یا برنامه های دیگر) برای دنبال کردن وضعیت آب و هوایی که تأثیر بسزایی در تشخیص زمان طغیان بیماری های عفونی در گیاهان دارد.
4. با مشورت کارشناس گیاهپزشک و پس از تخمین زمان طغیان، از 2 تا ۳ هفته قبل گندزدایی کلیه سطوح، ورودی ها، تجهیزات، ادوات، ماشین آلات، لباس و وسائل مورد استفاده در گلخانه با استفاده از فرمایسین گلد
5. برنامه روزانه شستشو و گندزدایی برای ورود کارگران و بازدیدکنندگان و همچنین ماشین آلات و تجهیزات.
6. گندزدایی تجهیزات مورد استفاده برای هر درخت و ضدعفونی مجدد برای استفاده در درخت بعدی.
7. مه پاشی کل گلخانه ها و محیط شامل استفاده از ماده گندزدا در چاله های ورودی برای ماشین آلات و ورودی افراد به محیط (اکثر بیماریهای عفونی از طریق روشهای مکانیکی از جمله افراد، لباسها، تجهیزات، ماشین آلات و غیره جابجا میشوند)
8. استفاده از برنامه گندزدایی منطقه ای برای اماکن باز از جمله باغات و مزارع برای دستیابی به نتیجه موفقیت آمیز برنامه های قرنطیه منطقه ای)
9. استفاده از برنامه گندزدیی در زمان برداشت تا بسته بندی و انتقال به سردخانه و انبار برای کاهش حجم عوامل بیماری زا و افزایش ماندگاری محصولات.
10. گندزدایی کردن بقایای گیاهان و دور ریزهای روزانه که احتمالا حامل عامل عفونی می باشند شامل کود، گیاه و غیره
به طور کلی در برنامه های بیوسکیوریتی می بایست تمرکز بر روی کنترل و پیشگیری از بیماری ها باشد که هزینه های آن به مراتب کمتر از درمان بوده و با اجرای یک برنامه بیوسکیوریتی منظم، میتوان در فصول طغیان بیماریها، با یک برنامه سمپاشی مناسب و سبک، شدت خسارت به محصولات کشاورزی را به طور چشمگیری کاهش داد. همچنین از نظر قوانین زیست محیطی با استفاده از روش های بیوسکیوریتی، میزان انتشار سموم و مواد شیمیایی در محیط زیست بشدت کاهش می یابد.
هر جرم بیماری زا (باکتری، قارچ، ویروس) بعد از ورود به بدن موجود زنده، زمانی میتواند سبب بیماری گردد که از سد ایمنی ایجاد شده توسط میزبان عبور نماید. میزبان حساس موجودی است که یا فاقد ایمنی در برابر عامل بیماری زای خاص میباشد و یا سطح ایمنی ایجاد شده در بدنش برای محافظت در برابر عامل عفونی کافی نبوده و یا اینکه مکانیسم دفاعی بدن به هر دلیلی دچار اختلال شده و یا دراثر عوامل دیگر (تنشهای محیطی، تنش آبی، تنش دمایی و …) تضعیف شده باشد.
نوع جرم(جنس وگونه)، مقدار جرم (تعداد در واحد حجم یا سطح) و حدت بیماری زایی، اثر مستقيم در شدت بروز بیماری در میزبان حساس دارند.
عوامل بیماری زا برای آنکه در محیط خارج از بدن میزبان حساس بتوانند زنده بمانند، نیاز به مخزن و یا محل ذخیره دارند. مواد آلی مانند انواع کودهای حیوانی، گیاهان ضعیف و بیمار، آفات، جوندگان، انواع پرندگان و حیوانات و غیره را میتوان به عنوان مخزن عوامل عفونی در طبیعت ذکر کرد. به عنوان مثال عوامل بیماری زای گیاهی با منشأ قارچ بعد از تضعیف مکانیسم دفاعی بدن موجود زنده، می توانند سبب ایجاد عفونت گردند. برای رسیدن قارچ به گیاه، ابتدا باید انتقال قارچ صورت گیرد که این انتقال میتواند در اثر تماس مستقیم شاخ و برگ ها از گیاهی به گیاه دیگر و یا در اثر تماس غیر مستقیم و از راه تماس با آنچه که در اطراف گیاه وجود دارد و یا از طریق حشرات، آفات، ادوات کشاورزی آلوده، آب آبیاری، باد و باران و یا غیره صورت گیرد. یا عوامل بیماری زای ویروسی، می توانند دارای سویههای متعددی باشند و گاهی چندین عامل بیماری شناخته و یا ناشناخته تواماً سبب عفونت می گردند که در چنین شرایطی انتخاب مناسب ترین روش مبازه، امری بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن میگردد.